Projekt S3 är tänkt som en variant på det klassiska nyårslöftet – det där som ofta faller bort någonstans redan i februari-mars.

S3 står för de 3 viktiga S:en; Smart matplanering, Sockersnåla helger & Snabba mellanmål i väskan. Istället för en smärre livsförändring – är det istället tänkt som ett

Förbättringsprojekt för följande år!

Jag anser att rimliga, nåbara mål är vägen mot blivande vanor och rutiner. För det är väl egentligen förhoppningen med alla löften? Att ”Jag börjar på måndag” ”Efter nyår börjar det nya livet!” ”Jag ska börja träna, äta vegetariskt, slösa mindre pengar, shoppa mindre och göra matlådor varje dag” – ska mynna ut i bestående & livslånga förändringar? Att det ska bli en vana – inte bara en tillfällig förändring som håller så länge motivationen brinner.

Jag vill inte vara en Party Pooper här – MEN – de flesta har inte en ständigt brinnande motivationslåga.

För att något ska bli en vana behöver man göra det om och om igen vecka efter vecka. Vad känns då rimligast, att gå all-in – eller att sikta lägre ..men med en större sannolikhet att lyckas?

”Visste du förresten att vanor och rutiner sägs vara avkoppling för hjärnan?
Att nå ett uppsatt mål sägs ge lycko-känskor.

Så, mindre stress- OCH mera lyckokänslor? = Dubbelwin!”

Kanske inte riktigt lika exalterande som ”Mitt nya liv år 20XX” – men kan du nöja dig med ”Good Enough for now”? Kanske tackar du dig själv i ditt framtida ”Inte helt nya, men dock långsiktigt förbättrade nya liv”!

Projekt S3 kommer du kunna följa på Bloggen under året som följer 🙂